Reportasje

Dilla på kube

I ei rasende fart løser han Rubics kube. 15 sekunder påstår han selv skal være mer enn nok til å samle rett farge på hver sin side.

Lars Johan Folde har holdt på med kubing i fire år. Interessen kom etter en kveld han kjedet seg og fant ut at han skulle prøve. Nå åpner han dørene en gang i uka på Flatåsen slik at alle kan komme å kube sammen.

Han jobber som barne og ungdomsarbeider på Flatåsen skole. En dag han var ute med elevene var det flere sutret over at de kjedet seg. Lars Johan som alltid har med seg noen kuber, og gav elevene en kube og sa; -her, løs denne. Da han så at elevene ble oppslukt av kuben og tenkte at han skulle prøve å få til noen på ettermiddagen, så han lånte et klasserom på skolen. På det meste kom det 30 elever for å kube.

I dag har han flyttet tilbudet til et bibliotek på Flatåsen og han får hjelp av to stykker til. Her får barn og ungdom hjelp og veiledning til hvordan de skal få til å løse Rubicks kube.

Sak for Nidaros